Bill Gatesist võib saada maailma esimene triljonär

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates eelmisel nädalal Davosis Maailma majandusfoorumil esinemas.
Bill Gates eelmisel nädalal Davosis Maailma majandusfoorumil esinemas. Foto: Boris Baldinger/WEF/SIPA/Boris Baldinger/WEF/SIPA/Scanpix

Microsofti kaasasutajast ning maailma rikkaimast inimesest Bill Gatesist võib järgmise 25 aasta jooksul, ehk selleks ajaks kui ta saab 85 aastaseks, saada maailma esimene triljonär, selgub analüüsikeskuse Oxfam värskest uuringust.

Alates 2006. aastast, mil Gates lahkus Microsoftist, on tema varandus kasvanud 25 miljardi dollari võrra ehk 50 protsenti, ja seda vaatamata asjaolust, et üsna suure osa oma varandusest annetab ta heategevuseks. 2006. aastal oli tema vara väärtuseks 50 miljardit dollari, nüüd hindab ajakiri Forbes tema vaar väärtuseks üle 75 miljardi dollarini.

Bloomberg, kes arvutab miljardite vara väärtust igapäevaselt hindab tema netovara suurust koguni 92,7 miljardile dollarile.

Alates 2009. aastast on tema vara väärtus kasvanud 11 protsenti aastas.

«Juhul, kui sa oled juba rikas, on praeguses keskkonnas väga keeruline mitte rikkamaks saada,» kirjutab Oxfam oma raportis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles