Turud hakkavad Trumpi ümber hindama

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: John Minchillo/AP/Scanpix

Donald Trumpi üllatuslik valimine Ameerika Ühendriikide presidendiks tõi endaga kaasa veel üllatuslikuma aktsiaturgude ralli ja dollari tugevnemise. Kuid piisas uuel presidendil ametisse astuda, kui turgude suhtumine temasse muutus, sest pole selge, kas ta suudab sõnad tegudeks muuta. Seni on ta keskendunud pigem inauguratsioonitseremoonial osalenute arvule kui konkreetsetele plaanidele.

Eile hommikul langes dollar suuremate valuutade suhtes enam kui protsendi võrra, ent taastus pärastlõunal mõnevõrra. USA tuntuim börsiindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine oli tund aega pärast kauplemise algust langenud 0,4 protsenti, 19 744 punktini.

Dollar reageeris Trumpi valimisvõidule eelmise aasta viimastel kuudel kerkimisega 1,03 dollarini euro eest ning Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis kohe üle 19 000 punktini ning 20 000 punkti tasemest jäi puudu vaid juuksekarva võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles