Michal: kui Rail Balticu projekt toppab, juuakse šampanjat mitte Tallinnas, vaid Moskvas (16)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Sander Ilvest

Tänasel riigikogu majanduskomisjoni istungil oli päevakorras Eesti, Läti ja Leedu vahelise kokkuleppe tutvustus Rail Baltic raudteeühenduse arendamiseks. Reformierakondlastest riigikogu liikmed Toomas Kivimägi ja Kristen Michal leiavad, et valitsus peaks võimalikult kiiresti selle koostööga edasi liikuma.

«Rail Baltic on kordumatu võimalus vähendada geograafilises mõttes Eesti kui Euroopa Liidu ääremaa staatust,» märkis reformierakondlasest riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Toomas Kivimägi. Tema sõnul on Rail Balticu sarnane ühendus mitte ainult reisijate seisukohalt oluline, vaid kogu majanduse elavdamise kontekstis laiemalt.

Eelmise valitsuse majandus- ja taristuminister Kristen Michal lisas, et Rail Balticu raudteeühenduse loomisega tuleb kindlasti edasi minna. «Kui Euroopa ja Eesti jaoks põhimõtteliselt oluline plaan toppab, juuakse šampanjat mitte Tallinnas, vaid Moskvas. Julgustame valitsust juba otsustatud ühenduste plaanidega edasi liikuma,» märkis reformierakondlasest riigikogu liige.

Eesti, Läti ja Leedu kokkulepe on kavas allkirjastada 31. jaanuaril Tallinnas toimuval Balti riikide peaministrite kohtumisel. Tänase päeva seisuga on Euroopa Liit rahastanud Rail Balticu projekti juba rohkem kui 800 miljoni euroga.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles