Naistepäeva eri: James Bond eksklusiivvideos soolise ebavõrdsuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost
Kaader videost Foto: Youtube

Täna keskpäeval algas Suurbritannias homsele naistepäevale pühendatud kampaania, kus praegune James Bondi osatäitja Daniel Craig riietub naiseks, et teadvustada sugudevahelist ebavõrdsust.

Veebi ja kinode jaoks valmistatud klipis (vaata allpool), kuulab Craig esmalt kivise näoga Bondi-filmide luurejuht M-i (näitleja Judi Dench) statistikaloetelu naiste elu puudutavatel teemadel.

Ning kui M esitab küsimuse: kas sulle, kes sa oled naistesse niivõrd kiindunud, on tulnud pähe küsimus, mida tähendab õigupoolest naine olla? astub Craig kaadrisse blondi paruka ja kleidiga.

Muuhulgas mainib M oma «juhtumianalüüsis», et Bondi kui meest ei ähvarda seksuaalne rünnak ega töökaotus raseduse tõttu, samuti on tal suurem tõenäosus saada valituks poliitilisse ametisse ja firma juhtkonda.

Tal on mehena lootust ka paremale sissetulekule olukorras, kus 2/3 maailmas tehtava töö eest vastutatavad naised, mille eest saavad nad vaid 10 protsenti väljamakstavast palgarahast. Samuti kuulub naistele vaid 1 protsent omandist.

Niisiis, kas me oleme võrdsed? küsib M – Bond jalutab kaadrist välja -, ja jätkab: «Seni, kuni vastus ei ole jah, peame me jätkama küsimist.»

Lõpukaadris kutsub klipp osalema debatis fondi kodulehel weareequals.org.

Rohkemat võrdsust taotlev kampaania on valminud fondi Equals (i. k võrdsed) eestvõttel, mida juhib laulja Annie Lennox, kirjutab Marketing Week.

Equalsi kõneisik ütles, et kampaania eesmärgiks on kaasata mehi liikumisse naiste õiguste eest ning et fond soovib panna mehed ja naised ühiselt tööle positiivse muutuse nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles