Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Väikeettevõtted esitasid toiduainekonkursile 26 toodet

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Copy
Nopri talu juustud.
Nopri talu juustud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljandat korda toimuvale Eesti parima toiduaine konkursile esitasid väikeettevõtjad kokku 26 toodet.


«Kindlasti on Eestis sadu tublisid väikeettevõtjaid, kes valmistavad suurepäraseid tooteid. Neid tootjaid, kes oma tooted on konkursile esitanud, peab kiitma avatuse ja ettevõtlikkuse eest,» kommenteeris väikeettevõtete tootekonkurssi Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Väikeettevõtete tooted, mis esitati konkursile:

  • Paadi Pagar - seemneleib Sandra,
  • HTÜ Tootmine - Hiiu talusai,
  • Otepää Lihatööstus - Edgari sealiha punases marinaadis, talusink ja toorvorst,
  • Nantecom - kohuke toffee glasuuriga ja toffee täidisega,
  • Karja Pagariäri - Karja porgandileib,
  • Budget - Eesti müsli,
  • Maadlex - majoneesid ja kastmed,
  • Luke Farmimeierei - Breti Brie kõrvitsaseemnetega, tuhakihiga punajuust ja Luke Mõisa juust,
  • Pajumäe talu - Mahe vanilje kohupiimakreem marjakastmetega,
  • Paverkul - soolane tort Merekorall ja Šokolaadimägi,
  • Nopri Talumeierei - talujuust, talujogurt kirssidega ja talupiim.

Konkursil osalevate toodete hindamine toimub 10.märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses. Hindamiskomisjonidesse kuuluvad kutsekooli toiduvaldkonna õpetajad, maaturismi esindaja, teadlased, toitlustuse õppejõud, kaubanduse esindaja, maavalitsuse esindaja. Komisjoni tööd juhib TTÜ Toiduainete Instituudi dotsent Aino Kann.

«Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2011» konkursi võitja kuulutatakse välja koos «Eesti Parim Toiduaine 2011» konkursi võitjatega aprilli lõpus.

Tagasi üles