Algajal tasuks raha panna fondidesse (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimisportfell koostatakse aastateks, õpetab LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi. Iga päev aktsia hinna piilumas käimine ei anna midagi.
Investeerimisportfell koostatakse aastateks, õpetab LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi. Iga päev aktsia hinna piilumas käimine ei anna midagi. Foto: Tairo Lutter

Kui algajal investoril on tekkinud kindel soov investeerida, siis missugused on esimesed turvalised kohad, kuhu raha paigutada? Eksperdid soovitavad kui ühest suust investeerimisfonde, kuna seal on riskid hajutatud ja teenustasu üldjuhul madal.

«Iga alustaja on ettevaatlik ning seetõttu on turvalisuse soov mõistetav. Samas tähendab turvalisus ehk madal risk enamasti ka väikest tootlust,» ütles LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi. Ta tõi näiteks hoiused, mida garanteerib täies ulatuses riik, kuid mille intressimäär küündib heal juhul vaid ühe protsendini aastas. «Turvaline, aga madala tootlusega.»

Investeeringu turvalisuse skaala järgmisel astmel on võlakirjad. Teisalt on Vallikivi sõnul Eestis võlakirjadele keeruline ligi pääseda ja keskpankade viimaste aastate poliitika on võlakirjade tootluse väga madalale viinud. Seega soovitab Vallikivi alustaval investoril paigutada raha just fondidesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles