Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Tippkoka soovitus: eriti õhulised pannkoogid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kohevad pannkoogid. Foto on illustratiivne.
Kohevad pannkoogid. Foto on illustratiivne. Foto: Panthermedia/Mario Pessaris

Kokk ja kokaraamatute autor Nigella Lawson soovitab ideaalseks pühapäevahommikuks küpsetada kohevad pannkoogid ricotta'ga.

Nigella kirjutab oma kodulehel, et ricotta-pannkoogid meenutavad veidi õhulist kohupiimakooki ning nendes ilmneb kerge sidrunimaitse, kuigi seda komponenti seal pole. Kohupiimaseks teeb pannkoogid ricotta, mis on kohupiima meenutav Itaalia päritolu juust.

Kõige paremini maitsevad pannkoogid kahtlemata suvehommikul koos värskete marjade või äsjavalminud moosiga, ent samas annavad need ka sombusesse talvehommikusse veidi värvi.

Vaja läheb:

  • 250 grammi ricotta't
  • 125 milliliitrit piima
  • 2 suurt muna
  • 100 grammi nisujahu
  • 1 lusikatäis küpsetuspulbrit
  • Natuke soola
  • Küpsetamiseks õli
  • Soovi korral serveerimiseks maasikaid või muid marju

Pane ricotta, piim ja munakollased kaussi ning sega ühtseks massiks. Sega eraldi kokku jahu, küpsetuspulber ning näpuotsatäis soola ning sega õrnalt muna-kohupiimasegu hulka. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ning lisa need viimasena taina hulka.

Kuumuta pannil õli ning küpseta väiksed lusikasuurused pannkoogid. Mõlemalt poolt peab neid küpsetama umbes minuti või seni, kui need on muutunud kuldpruuniks. Serveeri soojalt koos meelepärase lisandiga.

Tagasi üles