Swedbank saab endale pea poole Lumani kinnisvarafirmast

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOOMAS LUMAN.
TOOMAS LUMAN. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Toomas Lumani suurosalusega ettevõtte Nordic Contractorsi tütarfirma Arealis läheb osaliselt Swedbank AB tütarfirma FR&R Invest AB omandisse.

FR&R Invest AB omandab Arealises ühe aktsia vähem kui pooled aktsiad finantsinvesteeringuna 3-5 aastaks. Omakapitali investeering parandab Nordic Contractorsi teatel oluliselt kinnisvaraettevõtte likviidsust ning võimaldab alustada uute arendustega. Arealise omakapital on peale laiendamist 49 miljonit eurot.

«Pole saladus, et masuaeg külmutas Eestis enamiku kinnisvaraarendusi, mille peamiseks põhjuseks ei olnud mitte arenduste vajalikkuse kadumine, vaid arendajate ebalikviidsus,» selgitas Nordic Contractors ASi juhatuse esimees ja üks omanikest Toomas Luman. «Pikalt kaalutud ja ettevalmistatud tehing aitab meil restruktureerida osad laenud ning mis veel olulisem, annab võimaluse kaasata ettevõttele arenduseks vajalikku võõrkapital.»

FR&R Invest AB on Swedbank Grupi üksus, mis haldab omandisuhteid olukorras, kus ettevõtte kohustused panga ees konverteeritakse ettevõtte aktsiakapitali, selgitas FR&R Invest AB tegevjuht Jan Åberg.

Arealise omanduses ja hallata on teiste seas Shnelli Ärimaja ehk Eesti Raudtee peamaja, Liivalaia Arenduse ehk Nordea Maja, Tehnopolis Kinnisvara ehk Skype'i peamaja ja ECE Ärimaja ehk Liivalaia Ärimaja, kus asub praegu ka Arealise kontor. Arealise rahavooprojektide rendipind on Eesti üks suuremaid – 36 100 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles