Ettevõtjad näevad kasumimaksus ohtu Eesti konkurentsivõimele (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester
Rahandusminister Sven Sester Foto: Stanislav Moshkov

Ettevõtlusorganisatsioonid kardavad, et rahandusminister Sven Sesteri (IRL) plaan tõkestada Eestist kasumi maksuvabalt väljaviimist panditulumaksuga on läbi mõtlemata samm, mis võib välisinvestorid Eestist edaspidi eemale tõrjuda.

Kuna rahvusvaheliste kontsernide Eesti tütarettevõtted eelistavad emafirmadele dividendide maksmise asemel endiselt neile maksuvabalt laenu anda, läks Sester eile valitsusse kavaga, mille eesmärk on seda piirata. Selle tarvis kehtestataks järgmisel aastal panditulumaks, mida ettevõtted peavad kontserni sees üksteiselt raha laenates tasuma hakkama.

See tähendab, et emafirmale antavatele laenudele seatakse teatud piir, mida ületav laenusumma maksustatakse 20-protsendilise panditulumaksuga. Kui laen aga kahe aasta jooksul tagasi makstakse, annab riik ka tulumaksu ettevõttele tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles