Draghi vihjas võlakirjaostuprogrammi pikendamise ja mahulise suurendamise võimalusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Neljapäevasel istungil otsustas Euroopa Keskpanga (ECB) nõukogu jätta peamised intressimäärad muutmata. ECB presidendi Mario Draghi sõnul on keskpanga nõukogu vajadusel valmis tulevikus varaostukava mahtu või kestust laiendama.

Neljapäevasel istungil otsustas Euroopa Keskpanga (ECB) nõukogu jätta peamised intressimäärad muutmata. Draghi kinnitas pressikonverentsil, et intressimäärad jäävad eelduste kohaselt praegusele või sellest madalamale tasemele pikemaks ajaks, ent igal juhul pikemaks ajaks kui varaostukava ajaperiood.

Põhiliste refinantseerimisoperatsioonide pakkumisintressi jättis keskpank 0 protsendile. Hoiustamise püsivõimaluse intressimäära jättis EKP -0,4 protsendile ning laenamise püsivõimaluse intressimäära 0,25 protsendile.

Kui inflatsiooni väljavaated muutuvad kehvemaks, on nõukogu valmis kasutama kõiki võimalikke rahapoliitilisi vahendeid, ütles Draghi neljapäeval pressikonverentsil Frankfurtis. Ta tõi välja, et seejuures on ECB nõukogu vajadusel valmis laiendama varaostukava mahtu või selle kestust.

ECB nõukogu kinnitas neljapäeval, et keskpank jätkab igakuiseid varaoste 80 miljardi euro ulatuses kuni 2017. aasta märtsi lõpuni. Alates 2017. aasta aprillist teeb keskpank netovaraoste 60 miljardi ulatuses kuni 2017. aasta detsembri lõpuni või vajaduse korral kauem.

Keskpanga president rääkis, et maailmamajandus näitab teatud märke taastumisest, ent möönis samas, et euroala kasvuväljavaadete osas on ülemaailmsete faktorite tõttu riskid allapoole. Inflatsioon tervikuna peaks tema sõnul lähiajal energiahindade võrdlusbaasi toel tugevnema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles