Värvilised numbrid ajavad ettevõtteid pöördesse (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinumbrimärk.
Erinumbrimärk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui suure autopargiga ettevõtted suhtuvad rahandusministeeriumi kavatsusse märgistada firmaautod teist värvi numbrimärgiga rahulikult, siis mitmed väikeettevõtted peavad plaani lauslolluseks ja klassiviha õhutamiseks.

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni tegevjuht ja ettevõtja Raivo Altmets ütles, et firmaautode erimärgistamine on väga pahupidine mõtlemine. «See oleks sama, kui ettevõte annaks kõigile töötajatele, kelle pealt makstakse sotsiaalmaksu, teist värvi riietuse. Siis saab riik teada, kas töötajad käivad luuslanki löömas või tööl,» märkis ta. Tema sõnul näitab selline käitumine eelkõige riigi usaldamatust ettevõtjate vastu.

«See on klassiviha õhutamine, mis loob ühiskonnas usaldamatuse õhkkonda. Kellel seda vaja on,» küsis Altmets retooriliselt. Ta nentis, et tema ei ole suutnud välja mõelda ühtegi loogilist põhjendust, mille või kelle jaoks ainult ettevõtluses kasutatavate autode teist värvi numbrimärgid kasulikud oleks. Riik peaks pigem kaotama sõidupäevikud ja kehtestama arusaadava erisoodustusmaksu süsteemi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles