Tähtsate otsuste ootuses: Helmi ja Kotka järeltulijaks pürgijad lähevad lõppvooru

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta lõpus otsustasid riigisektorist lahkuda kaks tippjuhti - maksuameti juhti Marek Helm (vasakul) ja Eesti riigi IT-juht Taavi Kotka (paremal).
Möödunud aasta lõpus otsustasid riigisektorist lahkuda kaks tippjuhti - maksuameti juhti Marek Helm (vasakul) ja Eesti riigi IT-juht Taavi Kotka (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Riigikantselei kinnitusel on nii maksuameti juhi kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT ala asekantsleri konkursid jõudnud üsna lähedale lõppsirgele, homme otsustab valikukomisjon lõppvooru pääsejad.

Oktoobri lõpus teatas oma naasmisest erasektorisse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT asekantsler, Eesti IT-juht Taavi Kotka, kelle viimane tööpäev on 31. jaanuar.

Tema järglase leidmiseks korraldatud avalikku konkursi otsustas riigisekretär novembri lõpus kaks nädalat pikendada. Selle tulemusel laekus konkursile kokku 11 avaldust, teise vooru pääses edasi neli kandidaati. «Tippjuhtide valikukomisjon otsustab homme, kes pääseb lõppvooru,» ütles riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Samamoodi otsustab komisjon homme ka teise käimasoleva tippjuhi konkursi lõppvooru saajaid. Maksuameti juhi konkursile laekus pärast konkursi pikendamist kokku kaheksa avaldust, teise vooru pääses kolm kandideerinut.

Ameti senisel juhil Marek Helmil oli viimane tööpäev möödunud reedel, 13. jaanuaril. Sarnaselt Kotkale otsustas ka Helm jätkata erasektoris, täpsemalt tehnoloogiaettevõttes Nortal. 

Kui emb-kumb konkurss ebaõnnestub, siis korraldatakse Kristiina Tiimuse sõnul uus konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles