Valga linnapea kutsub miljarditehast Valga piirkonda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad Margus Kohava ja Aadu Polli tehase rajamise plaane tutvustamas.
Ettevõtjad Margus Kohava ja Aadu Polli tehase rajamise plaane tutvustamas. Foto: Erik Prozes

Valga linnapea Kalev Härk saatis sel nädalal puidurafineerimistehase rajamise kavatsusest teatanud ettevõttele OÜ Est-For Invest juhatuse liikmetele üleskutse rajada tehas Valga piirkonda.

„Saatsin kirja Margus Kohavale ja Aado Pollile, kus kutsun neid Valgasse tutvuma kohapeal võimaluste ja oludega ning kaaluma just Valgat tehase asukohana," rääkis linnapea Kalev Härk ja selgitas, et „kirjas tõin välja neile Valga mitmed eelised võrreldes mõne teise Eesti piirkonnaga. Valgal on suurepärane asukoht nii transpordi kui ka tööjõu mõttes, sest Valgal on raudteeühendus nii Läti kui ka Venemaaga ning samuti on tehasel võimalik leida vajadusel tööjõudu Põhja-Lätist."

Eesti metsatööstuses pikka aega tegutsenud investorite grupp eesotsas Aadu Polli ja Margus Kohavaga tutvustasid sel nädalal plaani rajada Eestisse miljard eurot maksev puidurafineerimistehas. Miljardi eurost investeeringut nõudva tehase asukoht pole veel paigas, kuid see vajab ca 100 hektarit maad ning tekitab juurde kuni 900 töökohta.

„Loodan, et ettevõtjad näevad Valga piirkonnas potentsiaali. Oleme valmis igakülgselt toetama tehase rajamist Valga piirkonda," kinnitas linnapea Kalev Härk. Linnapea saatis kirja ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Urve Palole selleks, et ministeerium toetaks ettevõtet just Valga piirkonda tehase rajamisel.

„Valga on tööstuse jaoks tervikuna väga hea asukohaga," sõnas linnapea Kalev Härk ning lisas, et „julgustan ka teisi ettevõtteid rajama tehaseid Valka. Valga linnavalitsus on valmis toetama tööstuse rajamist ja arendamist vastavalt võimalustele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles