Vene riik omab Eestis ebatavaliselt palju kinnisvara (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkond Tallinnas.
Venemaa saatkond Tallinnas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Venemaa on riik, kel on Eestis välisriikidest kõige enam kinnistuid. Kui tavaliselt ostavad riigid hooneid suursaatkondade hooneteks, on Venemaa kinnisvaraportfell Eestis on väga kirju. 

Vene Föderatsioon paistab silma selle poolest, et tal on Eestis mitmeid kortereid, millest osa kasutavad saatkonna töötajad, aga osa seisab tühjana. "Pealtnägija" tegi ülevaate kinnistutest, mida Venemaa Eestilt rendib, mille on endale ostnud ning mida renditakse linnadelt või eraomanikelt, kirjutab ERR

Lisaks saatkonnahoonetele on Venemaa kaheksa korteri omanik. Need paiknevad Tallinnas ja Narvas. Kui küsida Vene saatkonnalt kommentaari, siis nende korterite kohta ei taha või ei oska nad midagi öelda. 

Lisaks suursaatkonna ja peakonsulaadi hoonetele kuulub Vene riigile näiteks kaks 70 ruutmeetri suurust korterit Lasnamäel, 96 ruutmeetrine korter Tallinnas Kreutzwaldi tänaval ning väiksemad korterid Järveotsa teel, Kivimurru tänaval ja Puhangu tänaval. Lisaks kuulub Venemaale kaks Narvas asuvat korterit. 

Loe pikemalt siit

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles