Pangas kääriv vaidlus ootab lõpplahendust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea logo panga peakontoril Stockholmis.
Nordea logo panga peakontoril Stockholmis. Foto: BOB STRONG/REUTERS

Nordea panga töötajate kollektiivlepingu ümber käivad vaidlused on jõudnud etappi, kus lõpliku hinnangu andmine sellele, kas töötjate ametiühingul ja panga juhtkonnal on võimalik rahumeelselt kokku leppida, on riikliku lepitaja Henn Pärna käes, kes ootab tänaseks panga juhtkonna seisukohti, et otsustada, kuidas asjaga edasi minna.

«Seal on ületunnid, koondamishüvitised ja ametiühingu osalemine töölepingu tingimuste ehk siis nende soodustuste muutmisel või äravõtmisel,» kirjeldas Tiina Kukk, Nordea ametiühingu üks kolmest usaldusisikust, mis on need punktid kollektiivlepingus, mille suhtes ei ole panga töötajad juhtkonnaga ükssmeelt leidnud ja mis ajasid 20 Nordea Eesti töötajat möödunud laupäeval ka Rootsi peakontori ette piketeerima.

Samal ajal jõudis avalikkuse ette ka Nordea Eesti juhi Gerd Mülleri töötajatele saadetud kiri, kus pangajuht ütles, et kuigi ametiühinguliikumine on tema jaoks uus kogemus, ei kujutanud ta seda sellisena ette. «Kogu tegevus on tänaseks ületanud Nordea ja Eesti piirid ning kahjustab ka juba uue panga mainet,» märkis Müller.

Ka rõhutas pangajuht, et olukorras, kus kollektiivlepingud ei ole Eesti finantssektoris tavaks, nõuavad ametiühingu esindajad hüvesid, mis erinevad Eesti tööjõuturust ja äripraktikast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles