Saneerimismenetlust asutakse muutma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere piim.
Tere piim. Foto: Stanislav Moškov/Den Za Dnjom

Euroopa Liidus on valminud direktiivi eelnõu, millega plaanitakse ühtlustada liikmesriikides kehtivat ettevõtte saneerimise regulatsiooni ja kehtestatakse võlgadesse sattunud ettevõtetele võlgadest vabanemise võimalus.

Muudatustega luuakse ettevõtetele paindlikumad võimalused makseraskuste korral organisatsioonisiseste abinõude rakendamiseks, vahendab Äripäev teemaveebi raamatupidaja.ee.

Olulisemate muudatuste hulgas Eesti saneerimismenetluse regulatsioonis on näiteks nn varajase hoiatuse mehhanismi loomine, menetlus muutub lihtsamaks ja odavamaks ja võlausaldajatele antakse õigus saneerimiskava kinnitamise vaidlustamiseks. Ka luuakse võlgades ettevõtetele võlgadest vabanemise võimalus, mida hetkel saab Eestis rakendada vaid füüsiliste isikute maksejõuetuse korral.

Eestis muutuvad direktiivi mõjul eelkõige saneerimisseaduse sätted ja muudatused mõjutavad kõiki ettevõtteid ja isikuid, kes puutuvad kokku saneerimis- ja pankrotimenetlusega.

Viimastel nädalatel on meedias kajastust leidnud ehitusfirmade Bauschmidt ja Riito Ehitus saneerimine, möödunud aastal käsitleti palju ka piimatööstuse Tere saneerimiskava ümber toimunut.

Loe lähemalt Äripäeva teemaveebist raamatupidaja.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles