Erametsaliit: metsaomanikud ei pea kinni maksma Maanteeameti tegemata tööd

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsavedajate protestiaktsioon Pärnumaal Tallin-Pärnu maanteel Sauga ja Nurme silla vahelisel teelõigul.
Metsavedajate protestiaktsioon Pärnumaal Tallin-Pärnu maanteel Sauga ja Nurme silla vahelisel teelõigul. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Metsaomanikud ei saa kuidagi leppida  ülemääraste kulude kandmisega, mis tulenevad teede ja sildade halvast seisundist ning veoautode täismassi  põhjendamatust piiramisest, kinnitas Eesti Erametsaliidu tegevjuht Ants Varblane.

Varblane märkis kahetsusega, et  eilsele rahulikule meeleavaldusele raegeeriti politseile toetuva autode tehnilise seisundi kontrollimisega kuskil mujal, et püstitatud probleemidelt  tähelepanu kõrvale juhtida.  «Tunnustades politsei tööd liiklusohutuse vallas ei saa metsaomanikud kuidagi leppida  ülemääraste kulude kandmisega, mis tulenevad teede ja sildade halvast seisundist ning veoautode täismassi  põhjendamatust piiramisest,» kinnitas Varblane, kelle sõnul on ilma erilisi kulutusi tegemata transpordiga seotud kulusid võimalik vähendada korrasoleval teedevõrgustikul ja lisaks ka talvel külmunud teedel lubatud piirkoormuse  operatiivse  suurendamisega.

«Kiiresti saab üle vaadata riigi omandis oleva raudtee tariifid, mis täna ei soodusta puidu transporti raudteel,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles