Ministeerium trahvib riigifirmat TS Laevad parvlaevade hilinemise tõttu esialgu 400 000 euroga (11)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson praamlaeva Leiger ristimisel.
Kadri Simson praamlaeva Leiger ristimisel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) saatis täna uute parvlaevade hilinemise tõttu riigifirmale TS Laevad esimese 400 000 euro suuruse trahviotsuse.

«Üks uus parvlaev on küll tänaseks kohal ja lähipäevil asub teele ka järgmine, kuid lepingupartnerina vastutab vedaja ehk TS Laevad lepingu täitmise eest. Selle kohaselt pidid uued parvlaevad liinile jõudma möödunud aasta esimesest oktoobrist. Võimetus laevu õigeaegselt liinile tuua toob neile aga kaasa trahvi,» selgitas majandus- ja taristuminister Kadri Simson trahvi tagamaid.

«TS Laevad saab omakorda trahvid välja nõuda ehitusega hilinenud lepingupartneritelt,» lisas ta.

Vastavalt riigi ja TS Laevade vahelisele lepingule pidi 1. oktoobril 2016. aastal Saaremaa ja Hiiumaa liinidele tulema neli uut parvlaeva. Kuigi TS Laevad täitis lepingus ettenähtud punkte reisijate vedamise osas ja laevaühendus saartega toimis, ei vastanud laevad siiski lepingus sätestatud nõuetele ehk polnud uued, nagu lubatud. Maksimaalne trahvinõue TS Laevadele oli 5 miljonit eurot, mis rakendunuks juhul, kui laevaliiklus oleks täiesti seiskunud. Ministeerium leidis, et arvestades lepingu rikkumise asjaolusid, on õiglane esialgne trahvisumma 400 000 eurot.

MKM vaatab edaspidi lepingu täitmist üle iga kolme kuu tagant. Kui vedaja kasutab jätkuvalt avaliku teenindamise lepingus kehtestatud nõuetele mittevastavaid reisiparvlaevu ning see ei ole tingitud vääramatust jõust või tehnilisest rikkest, on ministeeriumil õigus esitada leppetrahvi nõue kuni 100 000 eurot iga tingimustele mittevastava laeva kohta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles