Hiina saadab Iisraeli tuhandeid ehitustöölisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lipp
Iisraeli lipp Foto: SCANPIX

Hiina nõustus saatma tuhandeid ehitustöölisi Iisraeli, et aidata leevendada sealset eluasemekriisi, teatas juudiriigi valitsus kolmapäeval.

Kuus tuhat hiinlasest ehitajat saabub Iisraeli kuue kuu jooksul pärast ametliku kokkuleppe allkirjastamist, mida loodetakse teha veebruari lõpus, teatasid Iisraeli sise- ja rahandusministeerium ühisavalduses.

Iisraeli delegatsioon ja Hiina kaubandusministeerium allkirjastasid esialgse leppe Hiinas.

Rahandusminister Moshe Kahlon ütles avalduses, et hiina ehitustööliste saabumine võimaldab «anda hoogu jõupingutustele eluasemekriisi lahendamiseks».

Kulutused eluasemele on Iisraelis järsult tõusnud alates 2008. aastast, selgus Iisraeli Panga andmetest. See põhjustas 2011. aastal isegi protestilaine.

Kahlon, kelle erakond Kulanu lubas 2015. aasta üldvalimiste kampaanias alandada eluasemekulusid, sattus kriitika alla pärast valitsuse augustikuist raportit, millest selgus, et korterite hinnad tõusid aastaga kaheksa protsenti.

Iisraeli ehitussektoris töötab ligi 9000 võõrtöölist, praktiliselt kõik on nad pärit Ida-Euroopa riikidest ja pooled neist kahepoolsete kokkulepete alusel, ütles Iisraeli siseministeerium.

Kahepoolsed kokkulepped võimaldavad kaitsta võõrtööliste õigusi ning vähendavad nende erafirmade tulusid, mis võtavad välistööjõu vahendamise eest kõrgeid tasusid ja ekspluateerivad migrantidest ehitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles