Tööstuste toodang suureneb

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektri tootmine Narvas.
Elektri tootmine Narvas. Foto: Mihkel Maripuu

Tööstusettevõtted tootsid 2016. aasta novembris 9% rohkem toodangut kui 2015. aasta novembris, teatas statistikaamet. Toodang suurenes energeetikas, mäetööstuses ja töötlevas tööstuses.

Novembris toodeti töötlevas tööstuses 5% rohkem toodangut kui 2015. aasta samal kuul. Toodangu kasv oli laiapõhjaline – kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid novembris 2015. aasta novembri mahtu. Mahu kasvu põhjustas eelkõige elektroonikaseadmete, elektriseadmete ja puittoodete tootmise suurenemine. Toodang suurenes ka toiduainete ning tekstiili tootmises. Toodang vähenes metalltoodete ja mööbli tootmises.

Välisturule müüdi novembris 69% kogu töötleva tööstuse toodangust. 2015. aasta novembriga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 9% ja müük kodumaisele turule 7%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2016. aasta novembris tööstuses kokku 2% rohkem toodangut kui eelmisel kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses 1% rohkem.

2015. aasta novembriga võrreldes toodeti elektrit 39% ja soojust 32% rohkem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles