Terrorirünnak ja kõrge inflatsiooninäitaja viisid Türgi liiri rekordmadalale tasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist seisab valuutavahetuspunkti ees Istanbulis. Türgi liir on viimastel päevadel kukkunud uuele rekordmadalale tasemele dollari suhtes.
Turist seisab valuutavahetuspunkti ees Istanbulis. Türgi liir on viimastel päevadel kukkunud uuele rekordmadalale tasemele dollari suhtes. Foto: SCANPIX

Türgi liir langes teisipäeval USA dollari suhtes madalaimale tasemele tulenevalt oodatust kõrgemast inflatsioonist ja Istanbuli ööklubirünnakust tulenevatest julgeolekuprobleemidest.

Liiri väärtus USA dollari vastu langes päevaga 1,38 protsenti 3,59 liirile, kuid varem langes 3,6 liirini dollari suhtes, mis on ajaloo madalaim tase.

Liiri väärtust langetas detsembris kiirelt kasvanud inflatsioon.

Hinnad kasvasid detsembris aastavõrdluses 8,5 protsenti. Detsembris kasvasid hinnad novembriga võrreldes 1,64 protsenti, mis oli kõrgem kui analüütikud prognoosisid.

Samuti mõjutas valuuta väärtust Istanbuli ööklubis uusaastaööl toimunud terrorirünnak, kus hukkus 39 inimest.

Liir on kaotanud kuue kuu jooksul dollari vastu 24 protsenti varasemast väärtusest ning võrreldes varasema kahe aastaga on kaotanud väärtusest 53 protsenti, kui 2015. aasta alguses võrdus dollar 2,34 liiriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles