Käitlejad süüdistavad Eesti Energiat prügiveo kallinemises (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiigelšaht, kuhu Iru jäätmepõletusjaamas kallatakse aastas kuni 250 000 tonni segaolmejäätmeid, et toota koos nii soojust kui ka elektrit.
Hiigelšaht, kuhu Iru jäätmepõletusjaamas kallatakse aastas kuni 250 000 tonni segaolmejäätmeid, et toota koos nii soojust kui ka elektrit. Foto: Andres Haabu

Eesti Energia asendab Iru elektrijaamas kohaliku prügi välismaalt oksjoni korras sisse veetava kraamiga, mis tõstab jäätmekäitlejate hinnangul tavainimeste jaoks jäätmeveo tasu isegi kuni veerandi võrra.

Riigile kuuluv energeetikafirma ei pikenda seniste partneritega enam varasemaid mitme aasta pikkusi lepinguid, vaid hakkab prügiautodele müüma Iru koostootmisjaama väravast sisse pääsemise õigust oksjonil.

«Eesti jäätmekäitlejad ei suuda Iru koostootmisjaamale nii palju maksta kui rikaste välisriikide ettevõtted, kus prügi põletamine on erinevalt Eestist maksustamata,» ütles Postimehele Eesti Keskkonnateenuste juht Argo Luude. «Samuti ei suuda siinsed ettevõtted üksikult pakkuda nii suuri koguseid nagu välistarnijad.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles