Tiit Vähi: inseneridele me töötundide eest ei maksa (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi
Tiit Vähi Foto: Jaanus Lensment

Endine peaminister, tänane ettevõtja Tiit Vähi märkis võimalikust tööaja lühendamisest rääkides, et näiteks inseneride ja müügiinimeste puhul pole tööajal suuremat tähtsust, kuniks inimene oma tööga hakkama saab.

«Juhtisin selliste põhimõtete järgi juba sotsialismiajal,» rääkis Vähi, kelle kinnitusel tema ettevõtetes inimese töötavad, mitte ei tegele tööga.

Elisa personalijuht Kaija Teemägi  kirjutas, kuidas võimalusel võiks töötajad 8 tunni asemel kontoris veeta 4 või 6 tundi, ja teha vähema aja jooksul ära sama palju.

Vähi sõnul liinitööl, kus käiakse vahetustega, seda lubada ei saa, kontori- ja tehniliste tööde puhul aga see täiesti loomulik.

«Insenertehniliste tööde puhul on meil aastaid põhimõte, et töö peab olema tehtud. Me ei maksa töötundide eest. Ja kui hakkama ei saa, siis tuleb leida keegi teine,» rääkis Vähi ja lisas, et kui töö saab tehtud aga kiiremini, siis veel parem.  Sama kehtib ka müügitöö puhul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles