Tallink teenindas mullu rekordilised 9,5 miljonit reisijat

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Superstar.
Tallinki laev Superstar. Foto: Laura Oks/Postimees

AS Tallink Grupp teenindas möödunud aastal rekordilised ligi 9,5 miljonit reisijat, muis on 5 protsenti enam kui 2015. aastal. 

Suurim, 7-protsendiline kasv toimus Eesti-Soome liinil, kus aastas sõitis Tallinki laevadega kokku 5 077 985 inimest, Soome-Rootsi liinidel oli 2-protsendiline kasv 2 886 383 reisijani, Eesti-Rootsi liinidel kasvas reisijate hulk 4 protsendi võrra 983 196 inimeseni. 

AS-i Tallink Grupp juhatuse esimees Janek Stalmeister ütles, et ettevõte ehitab meretranspordi infrastruktuuri lähtudes tänapäevastest ja tulevastest standarditest ja nõudlusest.

«Reisitrendid, inimeste vaba liikumine, laevade mahutavus ning paindlikud graafikud on meie jaoks olulised märksõnad teenuste ja laevastiku arendamisel. Ka jätkusuutlik opereerimine on meile, avalikkusele ja investoritele oluline – ka ses osas oleme teinud suuri investeeringuid nii olemasolevasse laevastikku kui ka uue kiirlaeva Megastari tellimise näol,» lisas Stalmeister.

Reisijasõidukite arv kasvas aastaga 4 protsenti 1 167 495 sõidukini ning kaubaveoühikute arv tõusis kõikidel liinidel kokku 7 protsenti jõudes 328 190 ühikuni.

Tallink Grupp on Läänemere juhtivaid reisilaevafirmasid, mis teenindab reisijaid kokku 13 laevaga kuuel erineval laevaliinil. Jaanuaris 2017 annab Meyer Turku laevatehas Soomes ettevõttele üle uue generatsiooni uue kiire veeldatud maagaasil sõitva reisilaeva Megastari, mis on ehitatud eksklusiivselt Tallinna-Helsingi liini jaoks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles