Kohus langetab otsuse tagaotsitavale piimaärimehele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammad Yagub Haidari
Mohammad Yagub Haidari Foto: Ander Ilp

Harju maakohus langetab homme tagaselja otsuse rahvusvaheliselt tagaotsitavale afgaanist piimaärimehele Mohammad Yagub Haidarile, kellele prokurör nõudis maksukuritegude eest reaalset vanglakaristust.

Mullu detsembris nõudis riigiprokurör Helga Aadamsoo kohtuvaidluses Haidari (48) süüdimõistmist maksukuritegudes ning tema karistamist nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, vahendab ERR Uudised.

Ärimehe kaitsja vandeadvokaat Jaan Tedder leidis, et tema kaitsealune tuleks mõista õigeks, sest ta ei ole talle süüks arvatud kuritegusid toime pannud.

2009. aasta augustis kuulutas kunagi eriliste teenete eest valitsuselt peaaegu Eesti kodakondsuse saanud, kuid hiljem miljonite kroonide omastamises süüdistatuna kohtu alla antud Haidari tagaotsitavaks, kuna mees hakkas kohtust kõrvale hoidma.

Kohtumääruse järgi vahistatakse kunagine ASi Lacto ja ASi Rapla Dairy juht Haidari kohe, kui ta peaks saabuma Euroopa Liidu piiridesse ning toimetatakse seejärel Eestisse kohtu ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles