Vaata, millised muutused Rootsi majandust tuleval aastal ees ootavad

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipu värvidega kaetud nägu.
Rootsi lipu värvidega kaetud nägu. Foto: AP/ Scanpix

The Local on välja toonud rea muutusi, mis eeloleval aastal Rootsi majandust mõjutavad. 

  1. Rongid jäävad aeglasemaks. Rootsi kiirrongid muutuvad uuest aastast märkas aeglasemaks 69 liinil, kuna rööpad on korrast ära ning raudtee vajab hädasti hooldust. Rongid peaksid endise hoo mõne aasta pärast jälle sisse saama.
  2. Palgad tõusevad enamikel inimestel. Rootsis töötavatel inimestel tõuseb palk järgmisel aastal keskmiselt 3 protsenti. Kõige suurem palgatõus tuleb tervishoius ja hariduses, kuna seal on töökätest kõige suurem puudus.
  3. Välismaalased jäävad suurema tõenäosusega tööst ilma. Lähiaastate prognoosi kohaselt on peagi 60 protsenti Rootsi töötutest välismaalased, samal ajal kui kohalike hõivatus üha kasvab.
  4. Tööloa saamine muutub aga lihtsamaks.
  5. Inflatsioon kasvab. Rootsi keskpank on rihtinud suuremat inflatsiooni 2015. aastast, ning 2017. aastal loodetakse, et ponnistused on lõpuks ka edukad.
  6. Isesõitvad autod jõuavad Göteborgi. Volvo on isesõitvaid autosid testinud juba 2014. aastast  ning esimesed 100 autot peaksid Göteborgi  tarbijateni jõudma  järgmisel aastal.
  7. Üürihinnad kerkivad veelgi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles