Fond: USA-Hiina pikaaegse kaubandussõja puhul võidutseks hiinlased

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tulevane president Donald Trump.
USA tulevane president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

USA varahaldusfirmale Pine River Capital Management kuuluva miljardi dollari suuruse investeerimisfondi Pine River China Fund hinnangul jääks USA ja Hiina kaubandussõja puhkemise korral pikas perspektiivis peale hiinlased, kirjutab Bloomberg.

Sellise järelduseni jõudis fondi investoritele igakuist kirja koostav Hong Kongi ülikooli professor James Wang, kelle sõnul suudab Hiina oma poliitilise süsteemi tõttu kiiremini ja paindlikumalt muutustega kohaneda kui demokraatlik USA.

«(USA, toim) Otsustajatel on keerulisem koordineerida kahjudega toimetulemist ning nad peavad varem või hiljem olema silmitsi kodumaiste tootjate poliitilise vastureaktsiooniga,» selgitas Wang.

«Sellele tuginedes on hiinlastel pikaaegse kaubandussõja puhul rohkem manööverdusruumi.»

Kaubandussõja puhkemise oht on tekkinud seoses USA presidendivalimiste tulemusega. Riigi tulevane president Donald Trump kritiseeris oma valimiskampaania ajal teravalt Hiinat, lubades selle kaupadele kehtestada 45protsendise impordimaksu. Samuti vihastas ta maailma suurima elanikkonnaga riigi poliitilised liidrid välja võttes ametlikult telefoni teel ühendust Taiwani presidendi Tsai-Ing Weniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles