Alluva enesetapp viis Jaapani suurima reklaamifirma juhi ametist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dentsu kontor
Dentsu kontor Foto: SCANPIX

Jaapani suurima reklaamifirma Dentsu tegevjuht Tadashi Ishii teatas, et astub ametikohalt tagasi, kuna kohalik tööamet soovitas ettevõtte ületöötanud alluva enesetapu tõttu kriminaaluurimise alla võtta, kirjutab Wall Street Journal.

Eelmise aasta 25. detsembril endalt elu võtnud 24-aastase töötaja surma põhjustas ametliku juurdluse järgi ületöötamine (jaapani keeles on käibel selle kohta lausa eraldi väljend - karoshi).

Tokyo ülikooli lõpetanud Matsuri Takahashi oli ettevõttega liitunud 2015. aasta aprillis. Enne endalt elu võtmist postitas ta mitme kuu vältel sotsiaalmeedia kanalitesse meeleheitlikke sõnumeid, kus ta kirjeldas pikki ületunde ning ülemuste poolset ahistamist. Ainuüksi viimasel töökuul ulatus tema ületundide arv üle saja.

Dentsu on lubanud juhtumi edasisel uurimisel teha võimudega täielikku koostööd, parandada töökeskkonda ning piirata ületunde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles