Elektrilevi ostab ABB-lt 14 miljoni euro eest komplektalajaamu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB tootmine Jüris.
ABB tootmine Jüris. Foto: Sander Ilvest

Võrguettevõte Elektrilevi sõlmis ABBga kolmeaastase lepingu, ostmaks 14 miljoni euro eest komplektalajaamu ja nendega seotud seadmeid.

Hangitavad komplektalajaamad on terviklahendus, mis vastavalt võrguettevõtte vajadustele komplekteeritakse ja seadistatakse juba tehases, teatas Elektrilevi. Hankes seadis võrgufirma eesmärgiks suurema paindlikkuse, nii saab ettevõte tellida ka erilahendusi ja üksikuid seadmeid.

Elektrilevi ehitusosakonna juhi Kristo Külljastineni sõnul tõi uutel alustel korraldatud hange varasemast aja- ja rahasäästlikuma lepingu. «Meil on ajaloolistel põhjustel elektrivõrgus väga erinevaid seadmeid ja seetõttu tuleb tihti ehitada spetsiifilisi lahendusi,» ütles ta pressiteate vahendusel.

«Kui varem tuli iga erilahenduse jaoks korraldada eraldi hange, siis nüüd saab komplektalajaama kombineerida vajalikest seadmetest ning olemasolevas alajaamas seadmeid välja vahetada üksikute komponentide kaupa,» rääkis Külljastinen.

Sõlmitud lepingu alusel tellib Elektrilevi ABB-lt keskpinge-jaotuspunkte, 630–1000-kilovoltamprise võimsusega komplektalajaamu ja nende komponente koos automaatikalahendustega. Igal aastal paigaldab võrguettevõte üle Eesti keskmiselt 80 taolist alajaama.

Kõik uued alajaamad valmivad ABB komplektalajaamade tehases Jüris. Komplektalajaam muudab keskpinge madalpingeks ehk majapidamistes kasutatavatele seadmetele sobivaks. Kokku on Elektrilevi võrgus ligikaudu 24 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles