Kunda sadama kaubamaht langeb

, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda sadam
Kunda sadam Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kuigi Kunda sadama 2008. aasta üheksa kuu kaubamaht on mullu sama perioodiga võrreldes langenud 3,2 protsenti, peab sadama direktor Aleksander Nikolajev saavutatut siiski positiivseks tulemuseks.


«Kolme kvartaliga on käideldud 1,2 miljonit tonni mitmesuguseid regionaalseid kaupu. Praegu ületab see näitaja meie selleks aastaks prognoositut,» ütles Nikolajev

Virumaa Teatajale

.

Absoluutnumbrites on kõige rohkem vähenenud töötlemata ümarpuidu sisse- ja väljaveo maht, paberipuu eksport vähenes 10 protsenti, saepalgi ja muu toorme import meie tööstuste tarbeks koguni 55 protsenti.

«Need arvud peegeldavad ilmekalt keerulist situatsiooni Eesti vabariigi puidutööstuses. Saepalgi import lõppes juunikuuga ja paistab, et selle aasta lõpuni meritsi seda rohkem ei tooda. Lisaks vähenes puiduhakke ekspordimaht üheksa protsenti,» selgitas Aleksander Nikolajev.

Positiivseid tulemusi näitavad turba, saepurugraanulite ja põllumajandussaaduste eksportijad. «Ja see ongi kõige tähtsam tõendus, et Eesti vabariigi majanduse päästab eksport, teisisõnu välisturud, kuhu on võimalik meie tooteid müüa,» lisas Kunda sadama direktor Nikolajev.

Eriti tõstis Aleksander Nikolajev esile Aeroci ehitusplokkide eksporttarneid Venemaale. Selle projekti raames on kolm kaubalaeva regulaarselt sõitnud Kunda ja Peterburi vahel praktiliselt viis kuud järjest. «Tsemenditööstuse eksport on suurenenud seetõttu, et kohalikul ehitusturul on tsemendi tarbimine langenud. Aga seda näeb ja tunneb iga tähelepanelik kodanik, et meil ehitatakse vähem kui varem,» kommenteeris Aleksander Nikolajev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles