Soome Pank: laenamine lihtsustub ja muutub odavamaks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Panga peahoone Helsingis
Soome Panga peahoone Helsingis Foto: Wikimedia

Soome Panga president Erkki Liikaneni sõnul muutub pankade jaoks laenamine pärast keskpankade eilset otsust lihtsamaks ja odavamaks.

Liikanen ütles YLE hommikutelevisioonile antud intervjuus, et Euroopa Keskpanga (EKP) eilne otsus kärpida keskseid intressimäärasid 50 baaspunkti võrra on kriisi lahendamisel oluline samm.

Soome keskpanga juhi sõnul võivad pangad EKP-lt nüüd raha laenata 3,75-protsendise intressimääraga ehk laenamine muutub odavamaks.

Liikanen rahustas teleintervjuus soomlasi majanduskriisi mõjude pärast. Panga juht tõdes, et Soome pole kaitstud, kuid riigi asjad on paremas seisus kui nii mitmelgi teisel maal.

Soome eelisteks on varasemad kriisikogemused, mis on toonud riigi majandusse ettevaatlikkust.

Soome keskpanga juhi sõnul äratab ühtne otsus kärpida intressimäärasid usaldust, kuigi aktsiate hinnad ei hakanud kohe maailmas tõusma.

Liikanen rõhutas, et finantspoliitikat ei saa teha vaid üheks päevaks. Olulised asjad on hindade stabiilsus ja sujuv majanduskasv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles