Bigbank teenis mullu 5,3 miljonit eurot kasumit

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank.
Bigbank. Foto: Priit Simson

Üks kahest Eesti kapitalile kuuluvast pangast, Bigbank teatas börsile, et teenis mullu 5,3 miljonit eurot kasumit, ettevõtte laenuportfell kasvas mullu.

Bigbanki grupi laenuportfell detsembri lõpu seisuga 137,8 miljoni euroni, suurenedes aastaga 5%. Portfellist moodustasid Eestis väljastatud laenud 43,7%, Läti 35,3%, Leedu 12,0% ja Soome 9,0%. Bigbanki hoiusteportfelli maht ulatus samal ajal 153,8 miljoni euroni.

Panga juhatuse esimees Targo Raus sõnas, et 2010. aasta olulisemaks märksõnaks oli tegevuse laiendamine välisturgudel, seda nii laenude kui hoiuste vallas.

«Meid on igal pool hästi vastu võetud. Näiteks Soomes, kus alustasime tarbimislaenude väljastamist eelmise aasta alguses, ulatus laenuportfell aasta lõpus juba 12,4 miljoni euroni. Kiiresti on arenenud ka hoiuste kaasamine välisturgudelt, eelkõige Saksamaalt aga ka Soomest ja Austriast,» märkis Raus panga saadetud teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles