/nginx/o/2012/04/04/1041420t1hcfc2.jpg)
Teadmine, et eestlased viskavad oma kodudes aastas ära ligi 63 miljoni euro väärtuses toitu ja sellest tekkinud keskkonnakahju võrdub 50 000 sõiduauto tekitatud süsihappegaasiga, tähendab, et on viimane aeg hakata toitu mõistlikumalt tarbima.
Teadmine, et eestlased viskavad oma kodudes aastas ära ligi 63 miljoni euro väärtuses toitu ja sellest tekkinud keskkonnakahju võrdub 50 000 sõiduauto tekitatud süsihappegaasiga, tähendab, et on viimane aeg hakata toitu mõistlikumalt tarbima.
Kuigi vanu harjumusi on keeruline muuta, on inimeste käitumine toidu tarbimisel kriitilise tähtsusega, sest toidu raiskamine ja kliimamuutused on otseselt seotud, kirjutab ERR Novaator.
Kahe lapse ema Greetel Lee paneb näiteks paika nädalamenüüd ning kasutab ka poodide kullerteenuseid, et nädalaks vajaminev toit korraga ette tellida.
«Ma panen tavaliselt paika, et pühapäeva õhtul tuuakse uus toit uueks nädalaks ja siis ongi tegelikult kogu nädalaks vaev murtud,» ütles ta.
Kuidas arukalt tarbida ja toitu säästa?