Eestis on tänavu toimunud 130 suuremat ettevõtete ülevõtmiste ja liitumiste tehingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti gaas.
Eesti gaas. Foto: Kristjan Teedema

Advokaadibüroo Raidla Ellex andmeil on ettevõtete ülevõtmise ja liitumistehingute arv Eestis tänavu eelneva aastaga võrreldes neljandiku tõusnud.

Tänavu toimunud 130 olulise tehinguga võib Eestit tema sõnul pidada konkurentsivõimeliseks, seda ka Balti riikide võrdluses, ütles Raidla Ellex ühinemiste ja ülevõtmiste töörühma juht Sven Papp BNS-ile.

Energeetikas on Papi sõnul muutused toimunud üle Baltikumi, sektoris on näha just erakapitali huvi tõusu. Gazprom on 2016 aastal välja ostetud nii Eesti Gaasist kui ka Läti Gaasist. Läti Gaasi tehing on Baltikumi suurima rahalise väärtusega tehing sel aastal, Eesti Gaasi tehing jällegi Eesti üks suurim ja mõjukaim.

Raidla Ellex partner Risto Vahimets, kes nõustas äsja vormistatud Starmani müüki Elisale, märkis, et võrreldes eelmise aastaga on näha muutusi ärivaldkondades, kus tehingud on toimunud. Kui eelmise aasta vedajaks oli paljuski vaid kinnisvarasektor, siis tänavu on selleks energeetika ja IT ning kolmandal positsioonil jätkab stabiilse mahuga ärikinnisvara.

IT sektori kasv on Vahimetsa sõnul paljuski seotud idufirmadega, mille turul on pigem palju väikeseid tehinguid. Telekommunikatsioonisektori üks läbi aegade suurima mahuga tehing on tema sõnul Starmani ost Elisa poolt.

Suurimaks tehinguks on Vahimetsa sõnul tänavu Nordea DnB ühinemine Baltikumis, millele järgnevad tehinguväärtuselt Onninen OY müük, seejärel Starmani müügitehing ning kinnisvaratehing, mille portfelli kuulus ka SEB peahoone kinnisvaraobjektina, Eesti Gaasi müük läbi kolme tehingu ning hotell Hilton müük Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles