Teder andis poole oma Ukraina ettevõttest võla katteks oma teisele ettevõttele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale. Foto: Liis Treimann

Suure Ukraina arendusettevõtte Arricano asutaja Hillar Teder andis 49 protsenti oma ettevõtte Filgate Credit Enterprises Limited aktsiatest 39,8 miljoni dollarise võla katteks arendajale.

Küprosel registreeritud Arricano Real Estate Plc teatas Londoni fondibörsi (LSE) veebilehel, et Arricano Real Estate Plc omandas 49 protsenti ettevõtte Filgate Credit Enterprises Limited (Küpros) aktsiatest, mis kuulusid ettevõttele Weather Empire. Arricano Real Estate'i aktsionärid kiitsid tehingu heaks 14. detsembri koosolekul.

Varem teatas Arricano, et Weather Empire on talle võlgu 39,8 miljonit dollarit, seehulgas 30 miljonit põhivõlga ja 9,8 miljonit intresse. Ettevõte pidas seda võlga lootusetuks, kuivõrd makseid selle eest ei laekunud.

Weather Empire kuulub Hillar Tederile, kes kontrollib 55,45 protsenti Arricano tavaaktsiaid. Weather Empire'i ainus aktiva on kõik Filgate Credit'i aktsiad.

Lisaks sõlmiti viie aasta peale leping, mis annab Arricanole õiguse osta Weather Empire'lt ülejäänud 51 protsenti Filgate Credit aktsiaid ühe dollari eest, kui Kiievi kaubandus- ja meelelahutuskeskus Sky Mall peaks Arricano kontrolli alla naasma.

31. oktoobril 2016 oli Filgate Credit'il 130,2 miljoni dollari eest aktivaid ja 261,7 miljoni dollari eest kohustusi. Ettevõttel ei ole töötajaid ega ärilepinguid.

Filgate'i aktivatest on tähtsaimad AS-ile Prizma Beta antud umbes 119 miljoni dollari suurune laen. Prizma Beta juhtis varasemalt Sky Malli.

Arricano Real Estate on keskendunud kaubandus- ja meelelahutuskeskuste ehitamisele ja on Ukraina tähtsaimaid kinnisvaraarendajaid. Ettevõtte aktsiatega kaubaldakse Londoni fondibörsi alternatiivplatsil.

2016. aasta juuni lõpus olid Arricano Real Estate Plc aktsionärideks Retail Real Estate O.U., Dragon-Ukrainian Properties and Development Plc, Deltamax Group O.U., samuti Rauno Teder ja Jüri Pold. Arricano lõppkasusaaja on Hillar Teder, kellele vahendajate kaudu kuulub 55,45 protsenti hääleõiguslikest aktsiatest. Tema vanemale pojale Raunole kuulub 7,48 protsenti aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles