Leedu riigiraudtee peakontoris korraldati läbiotsimine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu Raudtee peadirektori asetäitja Andrius Montrimas
Leedu Raudtee peadirektori asetäitja Andrius Montrimas Foto: Erikas Ovcarenko/15min.lt

Teisipäevane läbiotsimine Leedu riigiraudteeettevõttes Lietuvos geležinkeliai on osa juba pea aasta kestvast rahvusvahelisest uurimisest, edastas finantsjuurdlusteenistus.

Lietuvos gelezinkeliai esindaja kinnitab endiselt, et uurimine ei ole otseselt seotud selle ettevõtte või tema tütarettevõtetega. Domas Jurevičius ütles, et ettevõte palub uurimisteenistuselt lisateavet.

Finantsjuurdlusteenistusest öeldi, et uurimine on seotud Lietuvos geležinkeliai ja sellega seotud ettevõtete tehingutega ning uurimise käigus on peetud kinni kolm inimest, otsitud läbi neli ettevõtet, kahtlusaluste elupaigad, sõidukid ja abiruumid.

«Uurijad viisid läbi ettevõtte tütarettevõtetega seotud võimalike kuritegelike toimingute, nendega sooritatud tehingute, võimalike suurte maksupettuste, dokumendivõltsimiste ja raamatupidamispettuse tuvastamiseks vajalikud menetlustoimingud,» öeldi uurimisametkonna pressiavalduses.

Uurimine algas tänavu jaanuaris, kui saadi teavet kahe Leedu ettevõtte võimalikest seadusvastastest tegudest, mis olid seotud rahvusvahelise rahapesuga Suurbritannias ja Belize'is registreeritud ettevõtete Läti pankades asuvate arvete kaudu.

Pärast teisipäevast läbiotsimist Lietuvos geležinkeliai peakontoris ütles ettevõtte ajutine juht Andrius Montrimas, et uurimine ei ole seotud ettevõtte tegevuse ja sisetehingutega.

Meedia on viimasel ajal kirjutanud Lietuvos geležinkeliai rahaabi hämarast jagamisest, sisetehingutest ja tehingutest Vene ettevõttega Transmašholding, mille tütarettevõttelt ostis Lietuvos geležinkeliaii aastatel 2012-2013 hanketa 44,92 miljoni euro eest veermikke. Üks Transmašholdingu aktsionäre on Vene sõjatööstusettevõte Kalašnikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles