Ossinovski: eraravikindlustuse maksuvabastus ei ole halb idee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Jevgeni Ossinovski.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Jevgeni Ossinovski. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski sõnul ei ole ettepanek vabastada erisoodustusmaksust tööandja kulud töötaja eraravikindlustuse hüvitamiseks halb idee, kuid ta ei pea seda prioriteetseimaks teemaks.

«Oleme arutanud seda rahanduskomisjoniga. Kindlasti ei ole see sotsiaalministeeriumi arvates prioriteetseim küsimus, arvestades selle turu väiksust ja seda, et tegelikud probleemid on mujal,» ütles Ossinovski BNS-ile.

«Teisest küljest, kui tööandja soovib panustada enam oma töötaja tervisesse, kindlustada neid riske, mida riiklik ravikindlustus ei kindlusta, siis riik ei peaks seda karistama. Detaile peame kindlasti arutama, riigikogu on võtnud hoogsalt ette selle. Põhimõttena ta ei ole halb idee,» lisas minister.

Riigikogu rahanduskomisjon tegi esmaspäeval täiskogule ettepaneku vabastada erisoodustusmaksust tööandja kulud töötaja eraravikindlustuse hüvitamiseks.

Rahanduskomisjoni plaani kohaselt viiakse parajasti menetluses olevasse maksupaketti sätted, mis võimaldavad tööandjal maksuvabalt hüvitada eraravikindlustust, ütles rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin riigikogu kantselei teatel.

Säärase ettepaneku tegi Eesti Kindlustusseltside Liit juba siis, kui ametis oli Taavi Rõivase teine valitsus ning eelnõu puudutas vaid tööandja vabastamist töötaja tervise heaks tehtud kulutustega seotud erisoodustusmaksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles