Tillersoni välisministriks nimetamine vedas Exxon Mobili aktsia tõusule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson. REUTERS/Joshua Roberts/Scanpix
Rex Tillerson. REUTERS/Joshua Roberts/Scanpix Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Naftafirma Exxon Mobil aktsia tegi eile kerge tõusu, kuna USA järgmine president Donald Trump otsustas nimetada ettevõtte tegevjuhi Rex Tillersoni riigi uueks välisministriks, kirjutab Bloomberg.

Eilse kauplemispäevaga kallines Exxon Mobili aktsia veidi alla kahe protsendi, peatudes 92,58 dollari peal. Ettevõtte börsiväärtus ulatub 392,44 miljardi dollarini.

USA tulevane president Donald Trump nimetas eile välisministriks nafta- ja gaasikorporatsiooni Exxon Mobile tegevjuhi Rex Tillersoni, kellel on otsene seos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Tillerson sõnas, et USA välisministri kandidaadiks nimetamine teeb talle au ja lisas, et jagab Trumpi visiooni Ühendriikide tõsiseltvõetavuse taastamisest välissuhetes ning riigi rahvusliku julgeoleku edendamisest.

Valiku peab veel heaks kiitma USA senat.

2013. aastal autasustas Kreml Tillersoni sõprusordeniga.

Aasta hiljem, kui Venemaa Krimmi annekteeris ja Euroopa Liit ning USA Venemaale seetõttu sanktsioonid kehtestasid, kritiseeris Tillerson avalikult lääne poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles