Tööandjad sooviksid töötaja tervisekuludele laiemat maksuvabastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
arst.
arst. Foto: Jochen Sand/picture alliance/moodboard/Scanpix

Tööandjate keskliidu hinnangul tuleks erisoodustusmaksust lisaks eraravikindlustusele vabastada ka kõik muud tööandja kulutused töötaja tervisele, sealhulgas hambaravi, eratervishoid ja stressijuhtimine.

«Eraravikindlustuse lisamine erisoodustuse erandite hulka on kahtlemata hea uudis. Leiame aga, et maksudest tuleks vabastada kõik tööandja kulutused töötaja tervisele –tööandja otsene finantseering, terviseuuringud, stressijuhtimine, hambaravi, eratervishoid ja nii edasi –, et mõju oleks maksimaalne,» ütles Eesti Tööandjate Keskliidu maksunõunik Raul Aron BNS-ile.

Vastuseks küsimusele, kas eraravikindlustuse kulude erisoodustusmaksust vabastamine võib tuua kaasa ka riske, näiteks niinimetatud OÜ-tamist ning dividendide maksmist töösuhte asemel, ütles Aron, et praegu puudub veel info, mida erakindlustus katma hakkab ja mis tingimustel see toimib ehk kuidas arvestatakse terviseriske.

Samuti pole tema sõnul selge, mis see maksab ehk kas süsteem on praeguse dividenditulumaksu või alampalgalt tasutud sotsiaalmaksusummaga võrreldes soodsam või mitte.

«See on suuresti kindlustusfirmade kalkuleerimise ja turuanalüüsi küsimus. Samuti sõltub palju, kui kõrge on maksukontrolli foon töösuhte varjajate osas, majanduse üldine seis ja maksumoraal,» ütles tööandjate keskliidu maksunõunik.

Riigikogu rahanduskomisjon tegi esmaspäeval täiskogule ettepaneku vabastada erisoodustusmaksust tööandja kulud töötaja eraravikindlustuse hüvitamiseks.

Rahanduskomisjoni plaani kohaselt viiakse parajasti menetluses olevasse maksupaketti sätted, mis võimaldavad tööandjal maksuvabalt hüvitada eraravikindlustust, ütles rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin riigikogu kantselei teatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles