Riigikogu enamus toetas Rail Balticut (15)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Eile riigikogus Konservatiivse Rahvaerakonna korraldatud Rail Balticu arutelul jäi kõlama valitsusliidu ja Reformierakonna tugev toetus Eestit Euroopaga ühendava rahvusvahelise raudteeühenduse rajamiseks Pärnut läbival trassil.

Riiklikult tähtsa küsimusena Rail Balticu teema riigikogu suurde saali toonud konservatiivid kutsusid pulti kolm harrastuseksperti, kes ei jätnud suurprojektis kivi kivi peale. Osaühingu Astrohouse juhatuse liige Endel Oja teatas, et on moodustanud raudteeprojekti hindamiseks sõltumatu asjatundjate komisjoni, kellele tuleb viivitamatult anda kogu majandusministeeriumis olev teave Rail Balticu kohta ning samuti ametkonna tehnoloogiline tugi. «Investeering tuleb kohe peatada,» ütles Oja.

Komisjoni liikmeid Oja ei avaldanud, kuid põhjendas oma nõudmist väitega, et raudteeprojekt rajaneb üksnes poliitilisel ambitsioonil. Oja arvates pole tulevikus põhjust rääkida harjumuspärasest transiidiärist, sest tema kinnitusel ei hakata kaupu edaspidi mitte transportima, vaid hoopis ladustama.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles