/nginx/o/2016/04/20/5283887t1h63df.jpg)
Liha küpsetamine, nagu söögi tegemine üldse, on paras kunst. Ameerika kokk Anthony Bourdain toob välja põhiliseima vea, mis liha küpsetamisel tehakse.
Liha küpsetamine, nagu söögi tegemine üldse, on paras kunst. Ameerika kokk Anthony Bourdain toob välja põhiliseima vea, mis liha küpsetamisel tehakse.
Ära puutu seda! See on tõenäoliselt kõige suurem põhjus, miks lihatükk ei tule välja päris nii nagu sooviksid, kirjutas Business Insider. Eriti kehtib see paksema lihalõigu kohta, aga üldiselt tasuks reeglit järgida ükskõik, millist tükki küpsetades.
See võluv ajaaken, mis jääb küpsemast ära võtmise ja söömise vahele peaks lihale olema puhkepausiks, seega ära torgi seda tükki, ära lõika seda pooleks, et valmidust kontrollida või ära lõigu seda sobivateks portsjoniteks. Liha peaks enne söömist 5-7 minutit toatemperatuuril järelküpsema.
Samuti ei tohiks liha fooliumisse mässida või katta kinni millegi muuga. Liha lõpptulemus olenebki suuresti kõige rohkem sellest, mis tehakse temaga hetkel, kui ei tohiks teha mitte midagi.