Ratas ja Ossinovski said Prantsusmaalt toetuskirja (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiniklaas.
Veiniklaas. Foto: Panther Media/Scanpix

Prantsusmaal alkoholismiennetusega tegelev valitsusväline organisatsioon Association nationale de prevention en alcoologie et addictologie (AANPA) saatis täna peaminister Jüri Ratasele ja tervise- ja tööministrile Jevgeni Ossinovskile adresseeritud toetuskirja.

«Soovime avaldada teie ambitsioonikale alkoholireklaamide piiramise ja alkoholi kättesaadavuse vähendamise poliitikale oma sooja toetust,» seisis kirjas.

AANPA viitas ka Prantsusmaa kogemusele, kus sarnane seadusandlus on kehtinud juba aastast 1991. Organisatsiooni hinnangul on see aidanud vähendada alkoholireklaamide väärkasutust ning seetõttu viinud ka alkoholitarbimise ja sellest tulenevate kahjude vähenemiseni.

Kirjas selgitatakse, et kuigi ka Prantsusmaal oli alkoholitööstuse vastuseis seadusele omal ajal üsna tugev, pole see AANPA andmetel erilist majanduslikku kahju tekitanud, vastupidi - 2013. aastaks oli kogu Prantsusmaa alkoholitööstuse käive kasvanud 22 miljardi euroni ning sektoris hõivatud töötajate arv võrreldes 1991. aastaga vähemalt kahekordistunud. Samal ajal on alkoholi tarbimine AANPA andmetel aga riigis vähenenud.

Kirja lõppsõnas tõdetakse, et alkoholi tarbimise vähenemise taga on lisaks kultuurilistele muutustele ja riskide suuremale teadvustamisele ka poliitilised sammud, mistõttu julgustatakse ka Eesti valitsust plaanitud muutusi täies mahus ette võtma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles