Infortar sai Eesti Gaasi ainuomanikuks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
: INFOTAR, EESTI GAAS, AIN HANSCHMIDT, AARNE SAAR : TALLINN, EESTI : 25FEB16


Tallinki suuromanik Infortar siseneb energeetikaturule ja ostab AS-is Eesti Gaas enamusosaluse. Ain Hanschmidt.

lt/Foto: LIIS TREIMANN
: INFOTAR, EESTI GAAS, AIN HANSCHMIDT, AARNE SAAR : TALLINN, EESTI : 25FEB16 Tallinki suuromanik Infortar siseneb energeetikaturule ja ostab AS-is Eesti Gaas enamusosaluse. Ain Hanschmidt. lt/Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Investeerimisettevõtte Infortar tütarettevõte OÜ Trilini Energy omandas Eesti Gaasi kõik aktsiad, käesoleva aasta ühe suurima ostutehingu hind ulatus ligi 70 miljoni euroni.

«Käsitlesime pikas ostuprotsessis kõiki seniseid aktsionäre võrdselt ning nagu aasta alguses plaanisime, jõudsime tehinguga ühele poole jooksva aastanumbri sees,» märkis Infortari juhatuse esimees ja Eesti Gaasi nõukogu esimees Ain Hanschmidt pressiteate vahendusel.
 

«Nüüd saame keskenduda Eesti Gaasi sisulisele arendamisele, kodumaise kapitaliga energiafirma loomisele, täiendava konkurentsi toomisele energiaturule. Lisaks maagaasile näeme kasvuvõimalusi elektri ja transpordigaasi müügil ning kaalume muid võimalusi energeetikas,» tähendas Hanschmidt.

«Investeering Eesti Gaasi sai teoks tänu usule Eesti tööstusse ja vabaturu toimimisele. Maagaas on 21. sajandi kütus ja tööstuse üks võimsamaid mootoreid, kuid uue valitsuse aktsiisipoliitika on ettevõtjate ja töösturite endi usku ja väljavaateid vähendamas,» lausus Hanschmidt.     

ASi Infortar tütarettevõte Trilini Energy OÜ sõlmis käesoleva aasta veebruaris lepingu 51 protsendi suuruse osaluse soetamiseks Fortumilt ning mais 37 protsendi osaluse omandamiseks Gazpromilt.

Aprillis valis Eesti Gaasi üldkoosolek ettevõttele uue nõukogu, kes kinnitas juhatuse esimeheks Eesti ühe staažikama kantsleri ja kogenud tippjuhi Ants Noodi. Juunis suurendas ettevõte juhatust neljaliikmeliseks ning juhatuse uueks liikmeks valiti Eesti Energia endine finantsdirektor ja juhatuse liige Margus Kaasik.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga, andes tööd 200 inimesele. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis gaasitanklat.

AS Infortar on 404 miljoni euro suuruse omakapitaliga investeerimisettevõte, mille tegevusvaldkonnad on laevandus, kinnisvara, hotellindus, taksondus ja trükitööstus. Lisaks 38% osalusele AS-is Tallink Grupp kuuluvad ASi Infortar investeeringute portfelli ka ASi Eesti Gaas aktsiad, ligikaudu 90 000 m² erinevaid hotelli- ja SPA kinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 m² maad Tallinnas ja selle ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles