Hodorkovski: Venemaa väiksed maksud on suur vale (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa presidendi Vladimir Putini suurim kriitik ja naftakompanii Jukos endine omanik Mihhail Hodorkovski Tallinnas.
Venemaa presidendi Vladimir Putini suurim kriitik ja naftakompanii Jukos endine omanik Mihhail Hodorkovski Tallinnas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

«Kahjuks ei jää see mürk ainult Kremli müüride vahele, seda tahetakse levitada ka naabritele,» kummutas Vene ärimees ja endine poliitvang Mihhail Hodorkovski levinud müüdi selle kohta, et Venemaal on madalad maksud.

«Meile öeldakse tihti, et tulumaks on 13 protsenti. See on tõsi. Ometi on tegelik maksukoormus Venemaal üle 40 protsendi. See on nii paljudes riikides, kuid siin on põhimõtteline erinevus: teistes riikides pole loodusvarade kasutusõiguse renti. Venemaa valitsus on ses mõttes unikaalne, et võtab viimast nii ühest kui ka teisest,» rääkis Hodorkovski reedel Tallinnas inimõiguste instituudi korraldatud konverentsil «Mustvalged väärtused polariseeruvas maailmas.» Kirjutab Äripäev.

Hodorkovski arvates on selline olukord tüüpiline näide suurest valest, mida Vene võimud pidevalt levitavad. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles