Novembris maksti makse 6,3 protsenti mullusest enam

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas
Hoiupõrsas Foto: SCANPIX

Novembris kogus maksu- ja tolliamet 519 miljonit eurot makse ehk 6,3 protsenti rohkem kui aasta varem; üheteistkümne kuuga on eelarvest täidetud 91,6 protsenti ning laekumine ületab eelarves oodatud taset.

Sotsiaalmaksu laekumise kasv aeglustus novembris võrreldes eelmise aasta sama kuuga 6 protsendile. Deklareeritud palgafondi kasv, kus on arvestatud lisaks palgatulule ka juhatuse liikme tasude ning muude lepinguliste tasudega, ulatus oktoobris 5,4 protsendini. Keskmine töötasu kasvas 5,2 protsenti ja töötajate arv kasvas 0,2 protsenti.

Tegevusalapõhistel andmetel, arvestades ka juhatuse liikmeid ja muid lepingulisi töökohti, kasvas hõivatud töökohtade arv oktoobris 0,3 protsenti. Viimase kolme kuu jooksul on kõige kiiremini töökohti lisandunud info ja side, haldus- ja abitegevuste ning finants- ja kindlustustegevuse sektorites.

Viimase kvartali palgafond on kõige enam ehk 12 protsenti kasvanud haldus- ja abitegevuste sektoris, info ja side sektoris 10,4 protsenti ning hariduse sektoris 10,2 protsenti. Väljamaksed vähenesid mäetööstuses.

Käibemaksu laekumine kasvas novembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes 6,7 protsenti. Üheteistkümne kuuga on käibemaksu kokku tasutud ligi 1,8 miljardit eurot ehk 4,7 protsenti rohkem kui aasta varem. Käibemaksu tasumised on aasta algusest võrreldes mullusega kasvanud tegevusaladest enim energeetikas, kus tõus on 22,8 protsenti ning mootorsõidukite müügis, kus kasv on 17,2 protsenti. Oktoobris kasvasid maksustatavad käibed peamistes tegevusvaldkondades 1,1 protsenti võrreldes eelmise aastaga.

Aktsiise laekus novembris 6,6 protsenti rohkem kui aasta varem. Kasvu panustas kõige enam kütuseaktsiisi laekumine, mida oli 16,4 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Üheteistkümne kuu kokkuvõttes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on laekunud kütuseaktsiisi ja alkoholiaktsiisi rohkem, vastavalt 14,3 ja 9,4 protsenti. Kuigi mõlema aktsiisikauba puhul on koguseid mõjutanud sellel aastal hoogustunud piirikaubandus, jääb see prognoositud mahtude piiresse. Järgmise aktsiisimäärade tõusu eel on oodata kõigi aktsiisikaupade varumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles