Valitsus kaalub energiamahukatele ettevõtetele maksusoodustuse kehtestamist (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester.
Sven Sester. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Valitsus võib gaasiaktsiisi tõusu leevendamiseks kehtestada energiamahukatele ettevõtele maksusoodustused gaasi- ja elektriaktsiisis ning taastuvenergiatasudes, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Valitsus leppis eile õhtul toimunud kabinetinõupidamisel kokku, et täpsemad plaanid pannakse paika kevadel riigieelarve strateegia arutelude käigus.

«Üks võimalus, mida valitsus on ka arutanud ning mida tahame kindlasti läbi analüüsida, on /.../ energiamahukate ettevõtete maksusoodustus,» kinnitas rahandusminister Sven Sester ERRile.

«Me arutame selle läbi ning kevadel vaatame, millised meie võimalused on, aga [eile] me võtsime seisukoha, et kevadel tahame me sellega kindlasti edasi minna,» kinnitas minister.

Sesteri sõnul on see plaan seotud eeskätt gaasiaktsiisi tõusuga, kuid samas pidas ta võimalikuks soodustusi ka elektriaktsiisis ja taastuvenergiatasudes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles