Arendaja tahab Narva-Jõesuusse rajada 60 miljoniga uue linnajao

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arendajad loodavad ehitama hakata kahe aasta pärast.
Arendajad loodavad ehitama hakata kahe aasta pärast. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kinnisvaraarendaja Investment Agency Property Advisor OÜ kavandab Narva-Jõesuu linna uut terviklikku linnaosa, kuhu kerkib kaheksa aasta jooksul 400 korterit, hotell ja sadam; investeeringu maht ulatub üle 60 miljoni euro.

Tänavu sügisel algatati Narva-Jõesuu endise kalurikolhoosi maa-alal ka detailplaneering, mille kohaselt tulevad Narva jõe äärde kortermajad, ridaelamud, hotell, kohvikud ja sadam väikelaevadele. "Algselt tahtsime rajada ainult hotelli, aga kuna ümbrus oli räämas, mõtlesime, et arendame välja terve linnajao," ütles arendajafirma juhatuse liige Mart Lee BNS-ile.

Lee sõnul on nende eesmärk ehitada Narva-Jõesuus välja uus terviklik linnaosa, kus oleks ühtmoodi meeldiv nii elada kui puhata ning mis oleks mereväravaks, tervitades jahtidel ja kaatritel saabujaid. Oluline suunitlus oleks kindlasti Vene turistidele. "Kuigi praegu ei ole Venemaa turg kõige parem ja turistide arv on vähenenud, loodame, et see lähiaastate jooksul paraneb," lisas Lee.

Ettevõte loodab, et detailplaneeringu kehtestamiseni jõutakse umbes kahe aasta pärast. "See oleks meie positiivne prognoos, et kahe aasta pärast saaks ehitama hakata," ütles Lee. Esimese asjana on plaanis rajada sadam, mis võimaldaks resideeruda umbes 60 alusel. Kortermajade ehitusega alustatakse järk-järgult, lootuses müüa umbes 100 korterit aastas. "Ütleme nii, et kogu projekt võiks valmida umbes 2023. aastal," pakkus Lee.

Tema sõnul läheks hotelli rajamine maksma kuni 28 miljonit eurot, elukondlik kinnisvara 30 miljonit eurot ja taristu ning sadamainvesteeringud moodustavad ligi 4 miljonit eurot. Kortermajade ehitus loodetakse enamjaolt finantseerida pangalaenuga, samas kui sadama ehituseks sihitakse ka Euroopa Liidu fondide toetusi.

Maa-ala asub Narva-Jõesuus aadressil Suur-Lootsi 1 ja 1d. Tegemist on endise kalurikolhoosi maa-alaga, mis piirneb ühelt küljelt Narva jõega, olles ühtlasti Euroopa Liidu piiriks ja teisest küljest merega, mis asub 100 meetri kaugusel. Kinnistute suuruseks on 5,26 hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles