Nordea langetas Eesti majanduskasvu ootuse 1,4 protsendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea
Nordea Foto: Liis Treimann

Nordea langetas uues majandusprognoosis Eesti tänavuse majanduskasvu ootuse 1,4 protsendile, sügisel ootas pank veel 1,7 protsendist majanduskasvu.

Tuleva aasta majandusprognoosi langetas Nordea 0,2 protsendipunkti võrra ja ootab Eestile 2,4 protsendilist majanduskasvu, selgub Nordea värskest majandusprognoosist Economic Outlook.

Nordea langetas ka tarbijahindade kasvuprognoosi 0,1 protsendiline, sügisel prognoosis pank tarbijahinna kasvuks 0,2 protsenti. Järgmise aasta tarbijahindade kasvuprognoosi on pank langetanud 0,3 protsendipunkti võrra ja kasvuootus on 2,3 protsenti.

Töötuse määr jääb panga hinnangul tänavu 6,7 protsendile ja 2017. aastal 7,2 protsendile. Sügisel oli prognoos vastavalt 6,3 ja 7,4 protsenti.

Brutopalk tõuseb panga hinnangul sel aastal 6,7 ja tuleval aastal 5,3 protsenti. Võrreldes sügisese prognoosiga on brotopalga ootust 1,1 protsendipunkti ülespoole kergitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles