Rahanduskomisjon: alkoholi- ja gaasiaktsiisis võib veel tulla põhjalikke muudatusi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahanduskomisjon võtab luubi alla alko- ja gaasiaktsiisi.
Rahanduskomisjon võtab luubi alla alko- ja gaasiaktsiisi. Foto: Tairo Lutter

Rahanduskomisjoni esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul otsustati maksureformi arutelud katkestada, kuna kavas on põhimõttelised muudatused.

Stalnuhhini sõnul on see tavapärane protseduur. «Kui tuleb palju põhimõttelisi muudatusi, siis hea tava kohaselt peaks aega andma selleks, et need veidi põhjalikumalt läbi arutada ja anda võimalus neile ka muudatuseettepanekuid teha,» selgitas ta.

Stalnuhhini kinnitusel tulevad suure tõenäosusega põhjalikumad muudatused ja arutelud gaasi- ja alkoholiaktsiisi ettepanekute osas.

Rahanduskomisjon vaatas läbi maksureformiga seotud muudatused ja otsustas teha teisipäeval täiskogule ettepaneku tulumaksuseaduse ja sotsiaalmaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu teine lugemine katkestada ja jätkata arutelu nädala pärast.

Stalnuhhin kinnitas Postimehele, et kavatseb täna lahkuda riigikogu riigieelarve kontrollikomisjoni esimehe kohalt, jätkates esialgu tööd siiski rahanduskomisjonis.

Stalnuhhin rääkis teisipäeval Postimehe stuudios Päevaintervjuus, et kavatseb poliitikast lahkuda, jättes samas täpsustamata kavandatud lahkumise aja.

«Jah, ma olen rahanduskomisjoni esimees. Aga jumal ja minu fraktsiooni juhtkond teavad, et ma panin lõpuni sellele vastu, ma ei hoia sellest kohast kinni. See ei ole minu jaoks tähtis. Mul on teised huvid elus suuremad kui rahandus ja see on nende asi, miks nad minu juhiks panid,» sõnas Stalnuhhin eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles