Jaapan on lähedal kasiinode seadustamisele

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: AP/ Heather Ainsworth

Jaapan tegi täna suure sammu kasiinode seadustamise suunas, kirjutab Wall Street Journal.

Parlamendi alamkoda kiitis heaks ja saatis ülemkotta seaduse, millega avataks kasiinodele Jaapanis tegutsemise võimalus.

Suure tõenäosusega läheb seadusemuudatus ka läbi, kuna seda toetava peaministri Shinzo Abe juhitava liberaaldemokraatide erakonna ning väiksema koalitsioonipartneri käes on parlamendi mõlema koja häälteenamus.

Reaalsuses läheb esimeste kasiinode avamisega siiski veel aega, kuna praeguse seaduse sisuks on teatud spetsiifiliste tulevikuprobleemide nagu mängurlussõltuvuse ja litsentside käsitlemine. Enne seda kui esimene kasiino saab legaalselt uksed avada, tuleb parlamendil vastu seda käsitlevate seaduste lõplikud variandid. Suure tõenäosusega peavad välismaised hasartmänguettevõtted oma kasiinode avamiseks looma Jaapani kohalike firmadega ühisettevõtted.

Kuigi Jaapanis on kasiinod keelatud, on mitmed muud hasartmänguvormid samal ajal aga lubatud. Näiteks viivad vastavalt litsentseeritud ettevõtted läbi loteriisid ning hobuste võiduajamistele panustamist. Miljonid inimesed mängivad erakätes meelelahutusasutustes ka pachinkot, mis on kohalik variant tuntud löökkuulimängust pinball. Pachinko võite on võimalik vahetada seaduste mõttes hallis alas tegutsevates poodides raha vastu.

2012. aastal peaministriks saanud Abe on algusest peale kasiinode seadustamist soosinud, lootes sellega arendada turismi ja kohalikku meelelahutusäri üldisemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles